preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > NASLOVNICA
Vijesti

SURADNJA SA ZAGREBAČKIM KAZALIŠTEM LUTAKA NA DALJINU

Autor: Maja Burger, 8. 5. 2020.

U vrijeme nastave na daljinu, učenici nižih razreda Češkog jezika i kulture, ostvarili su suradnju sa Zagrebačkim kazalištem lutaka.

Lutkarska pedagoginja Iva Lipovac iz ZKL na Youtube kanalu kazališta redovito objavljuje video lutkarsko likovne radionice.

Jednu takvu radionicu učiteljica Maja Burger uvrstila je u nastavu Češkog jezika i kulture na daljinu. Nakon što su učenici pogledali crtani film „Tri praščića“ na češkom jeziku, riješili niz interaktivnih zadataka, prema uputama kazališta izradili su svoja mini kazališta. Pokazali su svoju kreativnost i izrazili oduševljenje ovakvim kreativnim zadacima. Kazalište lutaka je češka tradicija, a učenici 3. i 4. razreda osim što su izradili mini kazališta, snimili su i kratka videa sa scenom „Tri praščića“ na češkom jeziku. Video je snimio i dio učenika 1. i 2. razreda.

Zagrebačko kazalište lutaka izrađena kazališta objavio je na svojoj Facebook stranici kao oblik posebne suradnje uz zahvale učenicima na suradnji.

Učeničke radove pogledajte u videu kojeg je objavilo kazalište.

 

Maja Burger
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / www.os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju